Svenskalinks.se
 
--»  

Barn & Unga | familjehemmet.se

Samhälle & Politik -» Barn & Unga

familjehemmet.se

familjehemmet.se

En hemsida för alla som är och vill bli Familjehem, jourhem och kontaktpersoner Det kan många gånger vara svårt att föreställa sig hur mycket det kan krävas av en person och familj som är familjehem/kontaktfamilj.
Man ska ta in barnet/ungdomen i sin familj, ta det till sig, ge det trygghet samt visa att man bryr sig om dem precis på samma sätt som man gör med sina egna barn.
Samtidigt vet man att barnet/ungdomen kanske inte kommer att stanna för evigt. Dessa barn och ungdomar fäster man sig vid snabbt och när dagen kommer då barnet/ungdomen ska återförenas med sin familj ska man lägga sina känslor på hyllan och glädjas med barnet/ungdomen att det får återvända hem.
Har barnet/ungdomen varit placerat en längre tid kanske man blir ombedd att hålla kontakt med barnet/ungdomen när det flyttat hem, ibland genom att vara kontaktperson/familj. Hemsidan är inte på något sätt tänkt att ersätta den kompetens och erfarenhet, de råd och den stöttning som en handläggare kan erbjuda.
Istället är den tänkt som ett komplement till detta och en chans för oss som är och vill bli familjehem att få råd och tips av någon som har en liknande situation. En mötesplats helt enkelt.

Sökord: familjehem, jourhem, kontaktfamilj, fosterbarn, fosterhem, forum, diskussion

Tillagd d. 19-06-2009 15:57:20
Kategori: Samhälle & Politik » Barn & Unga
URL: http://www.familjehemmet.se
Ändra Länk: Meddela oss ändringar


Länk kommentar:
Inga kommentarer ännu

Skriv kommentar om hemsidan: familjehemmet.se
Din Namn:
Validering: 4 + 10 =
Kommentar:Relaterade länkar:

FaCO FAmiljevårdens Centralorganisation


FaCO är en ideell organisation som vänder sig till alla som arbetar med barn, ungdomar och vuxna, vilka omfattas av insatser från socialtjä

Barn -och ungdomspsykiatri inom Stockholms läns landsting


På denna webbplats vänder vi oss i första hand till ungdomar som söker information om BUP i Stockholm eller vill veta mer om olika psykiska

Barn -och ungdomspsykiatri inom Stockholms läns landsting

 

Global-WebLinks.com | Internationalt Indeks Min personlige Blog